НАШ СТРАТЕШКИ ПЛАН СЕ УСПЕШНО ОСТВАРУЈЕ
20.08.2010
У Радној зони "Доње Међурово", која се налази на територији  Градске општине Палилула, отпочели су земљани радови на уређењу локације за изградњу фабрике аутокаблова јужнокореанске "Јуре" где ће бити запослено више од 1.500 радника. Овим поводом, у присуству Млађана Динкића, потпредседника Владе Србије и министра економије и регионалног развоја, Мр Милоша  Симоновића, градоначелника Ниша, проф.др Игора Новаковића, председника Градске општине Палилула и бројних представника установа и организација Града и Региона, представници "Јуре" потписали су уговоре са компанијама АБР из Ниша која је радила пројекат фабрике и са "Пут инжењерингом" у Нишу која ради на припреми терена.

Представници града потписали су и уговор са компанијом МД Градња у Нишу која обавља инфраструктурне радове на комплетној локацији радне зоне. Изградња производних погона почеће за месец дана, а фабрика ће отпочети са производњом у мају наредне године, речено је приликом потписивања уговора и обиласка локације у Доњем Међурову. Јужнокореанска компанија уложиће 10 милиона евра у изградњу фабрике и још пет милиона евра у обезбеђивању опреме. Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић, је овим поводом изјавио да је "Јура" најефикаснији инвеститор у Србији. "Јужнокореански партнер у Рачи већ запошљава 1.090 радника, а овде ће бити запослено најмање 1.500 радника", казао је Динкић и најавио за крај септембра посету Сеулу како би разговарао и са другим потенцијалним инвеститорима из те земље.

Динкић је похвалио град Ниш који је у рекордном року донео све одлуке за почетак највеће гринфилд инвестиције у Региону. Министар је рекао да је информисан да ће власник "Јуре" Дзангву Нам ускоро постати становник Ниша, а да ће њихова компанија у Рачи добити новог менаџера. Иначе, Град Ниш је бесплатно уступио локацију "Јури" за отварање фабрике површине 20.000 квадратних метара, казао је градоначелник Ниша мр Милош Симоновић. «Наш стратешки план се успешно остварује–додао је проф,др Игор Новаковић, председник Градске општине Палилула, изражавајући задовољство што се пословна иницијатива руководства ове организације локалне самоуправе Града Ниша, пројектована 2008.године, коначно остварила. "Јура"  ће од Агенције за страна улагања (СИЕПА) добити по 7.000 евра подстицаја за свако новоотворено радно место у Нишу где је тренутна стопа незапослености виша од 30 одсто. "Јура" је једна од највећих јужнокореанских компанија у области аутомобилске индустрије (главни снадбевач "Кие" и "Хјундаи Моторса") са годишњим прометом од 700 милиона евра. Ова компанија има 50.000 запослених у Кореји, Кини, Вијетнаму, Чешкој и Словачкој.